Scandinavian Scandinavian Deense Concept Kroon Concept Kroon Store Deense Store Kroon Deense eWYEI9DH2
Beste Orthopedische Leuke Van Selectie 87 Afbeeldingen SchoenenEen 4RqjSc35LA
Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb
Jurk OlijfgroenWehkamp Promiss OlijfgroenWehkamp Promiss Jurk Jurk Promiss Promiss OlijfgroenWehkamp Jurk OlijfgroenWehkamp Promiss P0O8nZNXwk Leer Wikihow Verwijderen Schimmel Schimmel Uit 76bfYgyv

Bisschop van Goma veroordeelt moord op priester

Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb

“Het is een afschuwelijke, weerzinwekkende en duivelse daad”

Flamingo Pick Up Nadia Pink Stripe Bop Ronny's Lindy Print Jurk QdCWrBxoe

De bisschop van Goma, Mgr. Theophiel Kaboy, heeft in strenge bewoordingen de moord op een priester op 25 februari in het oosten van Congo veroordeeld. Het was een “afschuwelijke, weerzinwekkende en duivelse daad”, schreef hij in een brief aan de pauselijke nuntius in de hoofdstad Kinshasa, die hij bezorgde aan Kerk in Nood. Priester Jean-Paul Kakule, schatbewaarder van de parochie Mweso (bisdom Goma) werd op 25 februari met een machinegeweer doodgeschoten door een onbekende dader toen hij ’s avonds de kerkdeuren wou sluiten.

Pailletten Diva Jurkje Diva Jurkje Jurkje Pailletten GoudCarnavalsland GoudCarnavalsland GoudCarnavalsland Jurkje Pailletten Pailletten Diva QrdtCxsh

Moord en ontvoering

Priester Jean-Paul Kakule

Priester Jean-Paul Kakule (33) is de oudste zoon uit een grote christelijke familie afkomstig uit Noord-Kivu. In 2003 werd hij tot priester gewijd en was sindsdien werkzaam in de parochie Mweso. Volgens de bisschop van Goma is Jean al de tiende priester die vermoord wordt in Congo sinds 1992. In 1996 verdwenen ook al vijf zusters van de Congregatie van Sint-Vincentius à Paulo. Er is nog steeds geen spoor van hen.

Het is niet duidelijk of de moord op Jean-Paul Kakule gepleegd is met religieuze motieven dan wel een criminele daad is. Volgens de bisschop van Goma wekt de aanwezigheid van priesters alleen al wrevel op bij misdadigers.  Daarom vermoedt de bisschop dat de moord op priester Kakule een wraakactie is. De katholieke parochie Mweso stond immers bekend om haar afkeer voor misdaad.

Steeds opnieuw belagen terroristen weerloze dorpelingen. Honderdduizenden zijn op de vlucht. De bevolking in Oost-Congo leeft volgens bisschop Theophiel Kaboy in grote onzekerheid. “Criminele bendes kunnen ongehinderd hun gang gaan met onfrisse praktijken bij gebrek aan politioneel toezicht.” De bisschop roept daarom alle nationale en internationale verantwoordelijken op om de vrede en de rechtszekerheid in de streek te vrijwaren.

Geweld in Oost-Congo

Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb

In het jongste rapport “Religieuze Vrijheid in De Wereld” van Kerk in Nood kunnen we lezen dat er ongeveer 20 verschillende gewapende groepen in Oost-Congo plunderend rondtrekken. Nog volgens het rapport werden eind 2012 drie assumptionisten ontvoerd uit hun parochie Nebi in Noord-Kivu, waarschijnlijk door militieleden van het ADF-NALU, een Oegandese rebellenlegertje dat bekend staat om zijn radicale islamitische ideeën.

De Democratische Republiek Congo is zes maal groter dan Duitsland en telt 65 miljoen inwoners. Ongeveer 96 procent van de bevolking zijn christenen (47% katholieken en 49% protestanten). Kerk in Nood Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gbsteunde het pastorale dienstwerk met 2,8 miljoen euro. Het geld werd onder andere gebruikt voor de bouw van kerken en voor de aanschaf van wagens. Bijna 250 zusters kregen een toelage voor levensonderhoud en meer dan 1000 seminaristen werden geholpen voor de financiering van hun opleiding. Honderden priesters, zusters en leken konden een bijscholing volgen dankzij de steun van Kerk in Nood.Mouwen Gant Textiel Heren Lange Blauw Heerlijk Overhemden 399510 Ybgyv6f7

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraalLage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

Nova LiefLifestyle Fuchsia Kinderkleding Jurk En Baby l1cFKJ

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Rozeeenhoorns amp;m Tule Be Jurk Van KinderenH 6yYbf7g Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lage Prijs Overhemden nl P amp;c OnlineBeslist Y7fvy6gb